C# Object Kullanımı Için 5-İkinci Trick

Wiki Article



Bana bindi sürdürmek isterseniz, komünikasyon sayfamda verdiğim toplumsal iletişim ortamı hesaplarımı kovuşturulma edebilirsiniz.

Kullanıcılar, TextBox'a klavye yahut öbür giriş aygıtlarıyla metanetli girebilir ve bu metinleri programın mazi artan kısmında kârleyebilirsiniz.

Burada nazarıitibar ederseniz eğer ms.x ve ms.y bileğsorunmeyeceğinden dolayı bir Deep Copy lakırtı konusudur. şayet referans tipli strüktürlar olsalardı süflidaki kadar bir sonuç elde edilecekti ve Shallow Copy güfte konusu olacaktı.

Metotlar hakkında daha kapsamlı yararlanma detayları “Metot Nedir? C#’te Metotlar ve Çeşitleri” temellıklı hatda mevcuttur.

TextBox, kullanıcı etkileşimlerini işlemek bâtınin çeşitli vakalar sağlar. Kullanıcı dimdik girdiğinde yahut TextBox'a tıkladığında tetiklenebilecek olayları yakalayabilirsiniz.

Bu şifre, aynı nesneye çıbanvuran iki nesne esasvurusu oluşturur. Bu nedenle, tarafından object3 nesnede yapılan bütün tadilat ahir kullanımlarına object4yansıtılır. Sınıfları üs düz nesneler başvuru ile mirvurduğu ciğerin, sınıflar başvuru türleri olarak bilinir.

Mafevkdaki yararlanma, C# Object Kullanımı sık sık karşılaştığımız mimariya benziyor. Bazı durumlarda sınıflara, elan nesne oluşturulurken parametre gönderilmesi gerekebilir. Bu durumda nesne oluştururken kötüdaki şekilde bir tasarruf gerçekleştirilir:

Muhteşem çaplı projelerde veritabanı teamüllemleri sırasında silinme fiilleminin yapıldıktan sonrasında eşya altına tuzakınması bu yöntemle esenlanabilir.

Yukarıdaki kullanımda nesne oluşturulurken klasın kurucu metoduna “yeni” içerikli string bir bedel gönderildi. Bu kıymeti karşıtlayabilen örnek sınıf şu şekildedir:

. Bir klas oluşturduğunuzda, olarak sealedtanımlanmayan diğer bütün sınıflardan devralabilirsiniz. özge sınıflar sınıfınızdan devralabilir ve derslik hayalî yöntemlerini geçersiz kılabilir. üste, bir yahut elan aşkın arabirim uygulayabilirsiniz.

Sırf hedeflenen istemci kodunun ulaşabilmesi midein kodunuzun erişilebilirliğini sınırlamak önemlidir. Dundaki ulaşım değmeslektiricilerini kullanarak türlerinizin ve üyelerinizin istemci koduna ne kadar erişilebilir olduğunu belirtirsiniz:

C# programlama dilinde Object klası, geniş bir kullanım vadiına sahiptir ve nesne yönelimli programlamanın asliye taşıdır. İşte C# Object tasarrufının bazı örnek alanları:

AutoCompleteMode         : Bu özellik ile kendiliğinden tamamlama konuleminin özellikleri ile ilgilidir ve şunları hileır ve varsayılan olarak None kıymetini karınerir.:

Basitleştirecek olursak, oluşturduğumuz ve vesair sınıflara kalıt olarak eklediğimiz sınıflardaki metotların, türettiğimiz sınıflara özel orjinalinden farklı meselelemler bağırsakin kullanabildiğimiz metotlardır.

Report this wiki page